Vocal Line

Vocal Line er et moderne a cappella kor med 30 sangere, dirigeret af Jens Johansen.

Jeg har været fan af Vocal Line, siden jeg som 16-årig blev introduceret til koret på min efterskole.

I 2006 blev jeg så selv sanger i Vocal Line, og i 2010 fik jeg rollen som medleder. Dette indebærer, at jeg skriver arrangementer til og øver med koret samt sparrer med Jens om musikalske og kunstneriske beslutninger.
Her er en præsentation af Vocal Line:

Koret blev dannet i 1991 i Århus og har som sit erklærede mål at være frontløber i udviklingen af den rytmiske korsang, nationalt såvel som internationalt. Gennem årene har Vocal Line konstant søgt at udvide grænserne for a cappella musikken, og koret sigter mod et stadigt højere musikalsk niveau.

Gennem sin 22-årige levetid har koret opnået stor anerkendelse i hele Europa og store dele af den øvrige verden, og Vocal Line kan desuden bryste sig af at have vundet en række, store internationale priser. i 2010 havde koret æren af at optræde side om side med den verdensberømte vokalekvilibrist Bobby McFerrin. Først i Jazz at Lincoln Center, New York og siden i Musikhuset, Aarhus under Aarhus Vocal Festival. I kraft af dette indtager koret en fornem position som forbillede for kor verden over.

Vocal Line tager udgangspunkt i den danske kortradition. Herfra har koret udviklet en stærkt personlig stil med elementer af pop, rock og jazz. Vocal Line formår som få andre at forene himmelstræbende, nordiske klange med personlighed og inderlighed.

Dette kombineret med korets velklingende, detaljerede og til stadighed eksperimenterende arrangementer får Vocal Line til gang på gang at fange og røre sit publikum – ikke mindst takket være sangernes individuelle indlevelse og musikalitet, som på karakteristisk vis går op i en højere og særligt sammensmeltet enhed.

– ingen lyder helt som Vocal Line!